Monday, December 26, 2016

Nyaris nak beat rekod Taulani Tukiran...

Rekod gapo ni? Rekod perfect score...untuk makluman Taulani Tukiran menang perfect score 9/9 dalam acara Johor Challenger 2016 bertempat di City Square pada 12-18 December 2016. Boleh dikatokan hebat jugok lah walaupun challenger sebab International, catur ni bukan ikut umur, ikut biso mmikir. Pah gapo dio duk gege ni? Jap, ambo bubuh gambar Taulani dulu, bersungguh dan bangga jugok sebab team mate ambo ni Maksak Johor.

Menerima hadiah selaku Johan Johor Challenger 2016

Bersama para pemenang
Pah ambo? ambo balik main alik kapong jah, tapi kalu balik tok main chess denge saing2 gak ghaso tok soh...jadi kebetulan ghama kelik cuti, maka PCNK buat la catur blitz barbat (presiden tok maghi), presiden tok mari sebab nok buat jadual sekoloh pada 23 December 2016...blitz barbat ni istimewa, bukan sekadar blitz, buleh barbat, buleh nyanyi, buleh la nok wat gapo2 asal barbat..nyaris buleh 9/9 jugok, main round robin, tapi Ariji sekat, sebab last2 buoh tinggal king samo king...kalu dok gak perfect score jugok la...pah ssoho ko? takdok soh la wei..doh namo barbat kito barbat la..jange wat gong la!

Mangsa pertama gara-gara Rhozisham buat live, ambo jjadi kuat
Bersama semua peserta..set kito tok ppecoh!
Pah gitulah, habih doh tu aktiviti catur untuk tahun 2016, kiro oklah, 2017 ghaso serupo nok bersara main, tapi nok jadi pengurus sepenuh masa untuk anok ambo..kalu dop gak, takdok orei nok ccaro ko dio, cari coach kat johor ni pun payoh jugok...Selamat tahun baru nanti!

Copy dari Chess Result, 2 AGM tersungkur akhirnya..tu bezo barbat dengan arena!
Bubuh la jugok hok Taulani ni



No comments:

Post a Comment

Demo mungkin minat jugok...

Related Posts with Thumbnails