Posts

Showing posts from June, 2014

Alhamdulillah...perjuangan belum selesai..

Image
Beberapa hari menjelang Ramadan, ambo dapat berita gembira dinobatkan sebagai Olahragawan 2013 di tepat kijo ambo...bukelah nok besoho, tapi gak ni jugok adalah cito2 ambo lamo doh sejak berkecimpung dalam arena catur di tepat kijo ambo...dengan anugerah ini akan lebih mematangkan ambo untuk terus berjuang dalam arena catur, biarpun untuk menjadi GM rasanya sudah terlambat, tapi sedikit sebanyok ambo nok bantu anak-anak muda dari segi ilmu, wang dan kudrat hok ambo ado selagi mano ambo mampu....bo bo lah duk capur politik dale organisasi catur..kita tak akan ke mana, builah 10 orang jutawan sekalipun teraju persatuan, kalu minatnya takde, hanya tinggal gah pada nama sahaja...

Salam Ramadhan Al-Mubarak...Maaf Zahir dan Batin...bermuhasabah lah demi anak bangsa kita...


BEREHAT TOURNAMENT DULU..

Image
Sengoti doh ni...nok berehat..jange duk ajok ambo main kejohanan lah..nanti tergoda...tepek graf getek la...koho lamo koho turun..bilo lah nok naik2 rating ambo ni...koho lamo koho tuo doh...berkarat...tapi takpo...apo ado pado rating..janji barbat sudahhh....latest doh jadi 1890 selepas Selangor Open hari tu...


Fokus pada family, kerjaya dan Ramadhan yang susah tak lama lagi...Main Chess di Malaysia ni tak ke mana...sekali main yuran RM30 rial..buleh top 15 silap2 hadioh RM20...kesian sungguh chess di Malaysia ni...bila tak cukup duit kita mintak jutawan jadi peneraju...last2 serupo jugok...dah nak masuk setengah tahun...habuk pun takde...mutu chess di negeri masih samo..

So berehat dulu...saya dengan rendah diri memohon maaf kepada pengunjung blog naserov kalau ada apa2 yang tersinggung dan coretan2 saya di blog ini membuat anda seghabut peghut bedooh...itu lah penangan Cagok Bidah...sekali bidah mapuh terus...Salam Ramadhan semoga ibadat kita sentiasa diterimaNya..

Wassalam....