Posts

Showing posts from June, 2015

CERITA CATUR SEBELUM RAMADHAN

Image
Lamo wei tok update blog ni..takut kkulat jah...so ambo update secara pukal lah..sebelum ramadhan, banyak jugak kejohanan hok ambo main...hok sedak sikit gak tok lain tok bukan catur MAKSAK lah..kejohanan merebut pingat dan cerek jah, tapi ghasa lain macam bilo main team ni..mungkin sebab terhutang budi dengan negeri hok bui macam2, treksuit, baju, topi, beg malah tuala pun dapat..so keno main mmolek lah..ok..dipendkkan cerita, tahun ni MAKSAK Johor sekali lagi naik podium, dengan dinobatkan sebagai NAIB Johan...bermula dengan agak buruk, kami bangkit sehingga ke wisel penamat...gitulah ceritanya...di bawah ini sedikit sebanyak buah tangan untuk ditatapi.

Ok...tinggalkan MAKSAK, tahun depan ambo akan buat yang lebih baik, tahun ni secara individu tak menang satu perlawanan pun, cuma mampu kutip banyak draw, tetapi draw is better than losing (ayat ssedap hati)...habis jah MAKSAK, ambo kelik cuti sekoloh..Tiba-tiba, dikejutkan pulak dengan ada kejohanan di peringat, kota bharu...alang-a…