Posts

Showing posts from January, 2017

Kenangan MAKSAK 2017 bersama pasukan Johor

Kenangan itu untuk disimpan, terima kasih tak terhingga pada pengerusi pasukan MAKSAK Johor, pengurus pasukan, jurulatih, rakan2 team johor yang sentiasa "HAVOC" sepanjang kejohanan. Juga baju2, beg, tuala dan track suit serta elaun yang diberi sesungguhnya sangat dihargai..hehehe..cun sangat! I LOVE Maksak Johor! juga kepada semua rakan2 maksak dari negeri lain..korang memang best dan penuh semangat setiakawan..mungkin kita tidak dapat bertegur sapa tatkala semua dengan pasukan masing2 mengatur strategi..tapi di FB dan di mana-mana kita tetap kawan!


Juga, walaupun kita tak dapat masuk newspaper, cukuplah sekadar news di utm sebagai pengubat luka..gambar2 korang tetap ada...hahaha

KLIK DISINI YER

MAKSAK 2017 habih dohhhh....

Image
Maksak habih doh kemarin...tahun ni Johor takdop rezeki lagi dalam acara berpasukan, bermula dengan baik tapi pancit di pengakhiran....Johor sekodar menduduki di tangga ke-5..pasukan2 yang bertanding memang hebat2, bukan senang untuk ditumbangkan...cuma Alhamdulillah, dapat juga merasa papan terbaik di meja pertama (pertama dan terakhir doh kot, payoh ni) selepas mengekalkan rekod tanpa kalah, itu pun tak dapat verify awal2 tatkala pengiraan best board macam ada pelik di situ, apabila diberitahu ikut jumlah mata, lepas tu ikut team ranking ( kat olypiad pun takde team ranking ni...kesian la kalau GM duduk dalam team kuat, dia sorang jer menang 100%  - Baku Olympiad)? ni apa kejadah pengiraan macam ni? kalau pun betul, kenapa tak diumumkan awal2 masa sebelum pertandingan? sejak turun temurun, kaedah pengiraan percentage di ambil kira, percentage berdasarkan minimum game yang ditetapkan oleh penganjur, iaitu rasanya yang ni semua aware (board 1-4, minimum 6 games), (board 5-6 aka reser…

Selamat Tahun Baru 2017

Assalamualaikum semua,

Selamat Tahun baru...layanlah video ini untuk rangkuman aktivit 2016 naserov...terima kasih buat insan2 catur yang hadir dalam hidup ini...semoga kalian semua terus berjaya dunia dan akhirat...