Posts

Showing posts from December, 2016

Majlis Makan Malam PCNK 2016

Image
Pada 23 December 2016, satu majlis makan malam PCNK telah diadakan bagi menghargai sumbangan2 pemain dan jawatankuasa sepanjang 2016. Majlis ini telah berlangsung di Restoran Al-Khatiri yang menyediakan juadah istimewa, nasi arab ayam, kambing dan ikan (hok ni special untuk cikgu saupi jah, ayah kepado Najihah Saufi). Majlis yang serba ringkas ni bermula dari jam 9 mlm sehingga selesai hampir pukul 11.30 mlm, tu pun pemain2 sibuk main chess pulok lepah habih majlis. Restoran ini milik Tuan Salem Aziz, kalu lalu kot wakaf che yeh gak, napok selalu banner "ingat kain, ingat salem aziz", pah ni harap2 ado banner , "ingat catur, ingat salem aziz pulop" la, mogo2 banyk sikit masuk sponsor..pado malam ini sebenarnya hujan sangat lebat, ramai hok jem dan sampai lewat, pah sesat pulop guna gps pun nyo buleh sesat, baso gps tok berapo betul...ok..ambo bubuh gambar kenangan di bawah..





Di kesempatan ini, ambo ingin mengucapkan berbanyak terima kasih kepada semua jawatankuasa …

Nyaris nak beat rekod Taulani Tukiran...

Image
Rekod gapo ni? Rekod perfect score...untuk makluman Taulani Tukiran menang perfect score 9/9 dalam acara Johor Challenger 2016 bertempat di City Square pada 12-18 December 2016. Boleh dikatokan hebat jugok lah walaupun challenger sebab International, catur ni bukan ikut umur, ikut biso mmikir. Pah gapo dio duk gege ni? Jap, ambo bubuh gambar Taulani dulu, bersungguh dan bangga jugok sebab team mate ambo ni Maksak Johor.


Pah ambo? ambo balik main alik kapong jah, tapi kalu balik tok main chess denge saing2 gak ghaso tok soh...jadi kebetulan ghama kelik cuti, maka PCNK buat la catur blitz barbat (presiden tok maghi), presiden tok mari sebab nok buat jadual sekoloh pada 23 December 2016...blitz barbat ni istimewa, bukan sekadar blitz, buleh barbat, buleh nyanyi, buleh la nok wat gapo2 asal barbat..nyaris buleh 9/9 jugok, main round robin, tapi Ariji sekat, sebab last2 buoh tinggal king samo king...kalu dok gak perfect score jugok la...pah ssoho ko? takdok soh la wei..doh namo barbat kito…

Majlis Penyampaian Insentif Paralimpiad Johor 2016

Image
Tanggal 13 Disember 2016, ambo telah dijemput untuk majlis penyampaian insentif paralimpiad johor, bagi meraikan kejayaan para atlit yang telah menyumbang pingat pada sukan paralimpiad kebangsaan di Sarawak pada bulan Ogos yang lepas. Tahniah kepada semua kontingen johor, pasukan catur paralimpiad johor. Terima kasih pada Jabatan Belia dan Sukan (En Azmil khususnya), yang menjemput ambo ke majlis ini walaupun ambo hanya sempat jadi pembimbing para atlit dalam masa 3 hari..yer, pertemuan yang singkat, tetapi ambo rasakan para atlit dan pegawai2 JBS yang mengurus pasukan sudah macam family...Ambo sharing2 mana yang patut jer, Atlit sendiri memang sudah hebat dan luar biasa..jika masih diberi peluang, ambo takkan sia2kan sharing ilmu-ilmu yang ada di dada ni..bukan duit ambo kejar, Alhamdulillah, duit hok ado cukup makan doh, cuma ilmu ni kalau disimpan pun rugi..baik kongsi2.ilmu yang ada ni pun dari Allah..Ambo doakan adik2 sentiasa berjaya dalam hidup terutama dalam pertandingan catur…