Posts

Showing posts from December, 2010

Tertarik sungguh dengan harian metro kemarin..

Image
kemah benar kalu setaro ni!

SM Satu Malaysia Tourney...

Image
kawe pun join jugok SM punyo tourney, tapi not stone master, tapi sekolah masai jer, nok gi main aloh ko KL, rasonyo ambo tok sapa tahap nok main catur sapa ko KL doh, gi main jauh2 pun belum tetu buleh mene, main hok dekat pun payoh nok mene, gi jauh2 koholah penat...tapi tourney kali ni, oghe kato bowok diri jah, yuran percumo, make percumo, senamrobik percumo...all sponsor by wakil rakyat...baru betul satu malaysia...hadioh pun sebab yure free buleh pialo jah..so tok leh nok demand la mugo yure free..haha..

Kenange Silam - MAKSAK 2003

Image
Huh..dok godek2 kotok2 lamo dale stor, jupo album gambar ni..tok seko ado lagi gambar MAKSAK tahun 2003, zame camera digital takdok lagi, kalu ado pun time tu beribu2 sebutir nok beli...jadi layan jer la...

Ni lah set2 Johor...ambo ghaso time tu ghiuh rendoh kalu kelik duk dale bilik hotel...suku GM pun ado...tukang barbats pun ado tuh, acu perati molek....

Sarawak Vs Johor

Johor Vs Terengganu (En. Muso tuh meme dok peghati sokmo game suku GM sebab dale hotel, dio jah sanggup jadi sparring partner nge suku GM, hok lain tok berani....)

Special edition..merebut pialo Selangor Pewter

Hok ni ambo tok leh nok komen gapo la....ambo bui ko saing ambo komenlah....

Bersambung......jika ado lagi gambar2 lamo ambo jupo

Chess is no longer good for your children mind???

Image
PATUTLAH SUKAN CATUR DI MALAYSIA TAK BERKEMBANG, APABILA KANAK2 KITA LEBIH BERKEMBANG DAN TAJAM MINDA DENGAN SENI HIBURAN, SO BUAT APA NAK SUSAH2 MAIN CATUR KAN....BAIK JADI PENYANYI KOIR JER..MAIN CHESS SAKIT KEPALA LA, TENTION LA....MMMM....PAROK MENISAM DOH!

Bilo lah pulok nok buat PERMATA CATUR ni??? acu try tengok, ramai pemain catur berjaya jugok...hok ni mereka tak nampak, jadi orang2 kuat catur Malaysia bolehlah suggest...

Permata Seni menajam mindaOleh Mariatul Qatiah Zakaria
maria.zakaria@utusan.com.my
Gambar Zakki Jilan
PERMATA Seni telah dilancarkan oleh Rosmah Mansor pada 11 Januari lalu di Kuala Lumpur.
INTELLIGENCE Quoetient (IQ) atau darjah kecerdasan otak adalah berbeza bagi setiap individu. Ini berdasarkan faktor bangsa, budaya, pengaruh persekitaran, pendidikan, genetik dan lain-lain faktor yang mempengaruhi individu semenjak usia kanak-kanak hinggalah dewasa.IQ seseorang boleh menjadi cemerlang ataupun sebaliknya mengikut kemampuan masing-masing menajamkan minda dan…

I found this picture while google

Image
Match of the year!......NO MORE kotok kalam....hoh..mayday mu nok barbats ko!

Buoh seto.....

Image
Tok gi main penang open, sebab melayan buoh seto...tu tok masuk ttinggal bah lagi (mayday jah tahu ni)..kilik beg besar po gapo...

Kenal ni siapa??

Image
Ni lah dia Suku GM Taulani, kalu tok jadi kaki pancing rasanya kurang2 jadi separuh GM doh..tapi ikan dilaut lebih mudoh dijinakkan dari kuda didarat....

Ambo nok wish him welcome back to Semenanjung...dengar kata memandangkan di semenanjung ikan2 tak sehebat di pulau2 sabah, maka beliau mula berjinak semula dengan kuda didarat...jadi bersedialah!

senyum kambing

Image
Kalu betul lah sehari habis sebanyak rm350 000, memang tak akan maju lah sukan catur di Malaysia ni...bengong pun ado aku raso duk manjakan sangat banduan asing...sebab tu mereka suke buat jenayah, bawak dadah sanan sini, bunuh sana sini sebab duk dalam penjara lagi best dari kena sewa rumah kat luar dan sebagainya...takpa, kita naikkan lagi minyak ron97...tapi ron95 kita kekal, baru rakyat tak bising..ron95 tak ramai pun pakai sebab kereta semput2...