Posts

Showing posts from July, 2012

Rumah Tamu Cempaka Desa..............

Image
Jika singgah di Kota Bharu, pening dengan kadar hotel yang mahal, bercuti bersama keluarga, perlukan keselesaan atau singgah bermain catur di Kelantan....tetapi tiada tempat tinggal...pertimbangkan dulu Rumah Tamu Cempaka Desa.....

Disclaimer : Saya tolong mengiklankan ini untuk sahabat saya saja..Silalah berurusan dengan Puan Rosita binti Ismail di talian 016-9869555.

Insyaallah percutian atau persinggahan anda memberi seribu makna..


RM 200.00 SEHARI 

Rumah Tamu Cempaka Desa Lot 1666 Kampung Chempaka, 16100 Jalan Jambu Kota Bharu, Kelantan. Lokasi GPS; N 06’08.364’ E 102’16.428’ 
Banglow Dengan ; - 4 Bilik Tidur - 2 Bilik Mandi 

*Kelengkapan Lain Seperti Aircond-Master Br, Peralatan Masak, TV,Peti Ais. *Ruang yang selesa untuk Satu atau Dua Keluarga *Kedai Runcit di hadapan. Penginapan; -Berdekatan dengan kedai makan, Halalal Toyibha, Mr. Cook, Nasi Lemak Abe Long . -3km berdekatan dengan Bandar Kota Bharu. -5km berhampiran dengan lapangan terbang Sultan Ismail Petra. -4km …

Salam Ramadhan Buat Pengunjung blog ni dan Saing2 hok kena ambo.....

Image
Serupo sekalo...semoleknya sebelum Ramadhan kita bermaafan...Jadi pakat2 menyambut Ramadhan kali ini dengan ketenangan dan moga-moga ibadah diterima...tapi jangan lupa...buat baik ko, nok mengutuk ko, nok marah ko, nok wat kkhenak ko, nok insaf ko, bukan di bulan Ramadhan sahaja...selepas Ramadhan, bulan2 lain pun tok sohlah duk mengato kok ore lebih2....tok sohlah duk wat perangai hok ore tok suko...nasihat ko diri ambo sendiri jah ni, kalu sapo teraso gak pakat2 muhasabah la...

Selamat beribadah dan mohon maaf kalu ada saloh silap terutama ketika bermain catur la...mugo blog ni berkisar blog catur.....elakkan "makan kuda" ketika bermain catur!

Banyok pulok grafik ramadhan zame lo ni ambo cilok dalam post di FB...




Tahniah Leong,Taulani and Johor Team di Kasugi..

Image
Tahniah Leong (regular arbiter at first sunday chess UTM) dan Taulani (regular player at first sunday chess UTM) atas kejayaan mendapat Team Negeri terbaik (Johor A) di kedudukan ketiga selepas Penang A dan B. Juga buat Abel Yap dan Abdullah....syabas semua!

Team Johor A - sumber gambar dari www.stonemaster.info

Nasihat kat diri sendiri dan rakan2 hok kenal ambo

Image
Ni nok bui nasihat sikit pada diri ambo terutamanya.....juga kat saing-saing lain....

Salam Ramadhan....mintok maaf belako2 kalu ambo buat silap samaada sengaja atau tidak disengajakan sepanjang ambo jadi blogger tak bertauliah ni....ambo update ikut mood!

Laporan Sukan Staf IPTA di UUM 2012

Image
Team ambo..red knights alaf baru
Sedang pelajar IPT rancak bermain di GACC, staf IPTA pula berhempas pulas berentap di Sukan Staf IPTA di UUM, Sintok, Kedah. Pertandingan yang dijalankan secara round robin bermakna semua pasukan tidak boleh mengelak bertemu dengan semua pasukan yang lain. Bermain sebanyak 11 pusingan bagi kategori berpasukan lelaki dan 7 pusingan bagi kategori wanita sudah cukup "PUAS" dikalangan pemain yang datang bukanlah semata-mata mengejar pingat, tetapi yang lebih penting silaturrahim dikalangan staf di seluruh IPTA..

UiTM telah dinobatkan sebagai Johan Kategori Berpasukan Lelaki, manakala UPM pula meraih pingat emas bagi acara berpasukan wanita. Pingat Perak dan Gangsa bagi kategori berpasukan lelaki di menangi oleh UTM dan UTHM, manakala KPT dan UiTM masing-masing meraih Perak dan Gangsa bagi acara berpasukan wanita.

Keputusan lengkap adalah seperti berikut (klik untuk paparan lebih jelas) :

Kategori Wanita Kategori lelaki
Syabas diucapkan kepada semu…

UTM NAIB JUARA SUKAN STAF IPTA 2012

Image
beghito rengkas dulu..baru nak kelik dumoh dari uum..utm kali ni akhirnya buleh naib johan setelah beberapa tahun kecewa..

Johan: UiTM
Naib Johan: UTM
Ketiga:UTHM


Hok lanjut ado lagi..macam2 ada..banyak dramatik muga main round robin 11 round...semua pakat panas dan jem...