Posts

Showing posts from November, 2010

Zame Remajo.....

Image
Sajo2 jah, takdok bendo nok barbat....

Pah ko ppalo kudo nyo gosok nok suruh panda main catur

The threes bigots

kurus belako...

SET KAYU GOLF UNTUK DIJUAL

Image
ni ambo nok let go set kayu golf terpakai brand hippo+ sebatang donnay slammer II (untuk pukulan jarak jauh..jo lo ko nih) ..ambo tok reti nok describe sebab ambo tok main golf, hari tu beli ingat nok main golf tapi main chess lagi sedap...jadi kalu sapo2 korporat hok tengoh cari kayu golf, ambo nok bui semuo ni dengan harga RM700 sahaja...cash and carry, jange suruh pos weii...mapuh ambo...tengok gambar..berbaloi baloi..nok beli sebatang pun beratus2 doh...

Basic Chess Endings Book

Image
Above book is for sale, contact me at 019-7013268, book is brand new however due to storage, you might expected slightly dust etc. (and don't expected "bau macam kedai")

Price is only RM45 including postage cost!

Review (from Amazon)
"This is the definitive work on the endgame, which all serious students of the game have been waiting for. It is a prodigious feat of chess scholarship, presented to the reader in clear, pithy language, full of telling phrases that will linger in the memory and rise to aid the harassed competitor just when he needs it most.... The authoritative reference work on the subject.... Reuben Fine's book is indispensable."

-- The New York Times

"Grandmaster Fine has done a brilliant piece of work. There is no doubt that it will receive the recognition of the entire chess world."

-- M. M. Botvinnik -- Review Product DescriptionBasic Chess Endings, written by International Grandmaster Reuben Fine, is the most authoritative reference …

Herman Rahman Johan First Sunday Chess (November 2010) UTM

Image
Herman (duo kali tengok seghupo arnold swharzenegergrger)

Herman sekali lagi membuktikan bahawo beliau adalah seorang pemain yang konsisten di negeri Johor. Dengan hanya seri dengan Eddy Kwan (seorang pemain ternama Johor suatu ketika dulu), Herman berjaya membawa pulang hadiah berupa piala dan wang tunai sebanyak RM100 ringgit.

Keputusan keputusan lain bolehlah anda lawati di laman web rasmi KECAS-UTM sebab ambo penat nak cut and paste keputusannya disini.

Klik DISINI untuk keputusan lain..............

aktiviti cuti deepavali...

Image
takdop gapo2..sajo2 jah...geng buoh seto



Tournament at UTM Skudai this sunday (7/11/2010)

FIRST SUNDAY CHESS TOURNAMENT NOVEMBER

Tarikh/Date:7 November 2010

Masa/ Time:10.00 am - 6.00 pm

Tempat/Venue: Dewan Jamuan, Bangunan Canseleri Sultan Ibrahim

UTM, Skudai

Datang jangan tak datang...maklumat lanjut:

How to beat Leong with black...

Image
Haha..bunyi tajuk pun seghupo tajuk buku doh, entry kali ini sebagai memenuhi pertanyaan kawan2 yang seakan2 tidak percaya bagaimano ambo buleh mene di pusingan ke-3 denge first seeded leong...tengok ko kekuatan, ambo ni seghupo semut kecik jah duk nnusuk bowoh kaki gajoh...pah puah la ambo explain ke saing2, tapi gak pakat suruh mmasuk blog..jadi ambo masuk blog jugoklah..nok harap ko maydaybbc masuk game dio dale blog payoh doh, jadi tgk sini la...

[Event "Giant Kulai"]
[Date "31/10/2010"]
[Round "3"]
[White "Leong Mun Wan"]
[Black "Naserov"]
[Result "0-1"]

1.e4 e5 2.Nf3 Nc6 3.Bc4 Bc5 4.c3 {di sini, leong bagi tau ambo, "ini opening minggu lepas saya baru ajar budak saya maaa"...ambo pun cuak selalu, tapi sebab nak tenangkan hati ambo, ambo royak ko marzuki hok duk mejo no.2 lawan kamaluddin, ambo pun baru belajar dengan marzuki (coach jag) duo tigo hari lepas jah...}


Nf6 5.d4 exd4 6.cxd4 Bb4+ 7.Nc3 Bxc3+ 8.bxc3 Nxe4 9.Ba…

Lagi set catur cantik nak dijual

Image
NI AMBO RE-POST SEMULA..ADO HOK NOK TAPI GAK KATO MAHAL...HOH SAPO NOK MARI AMBIK SEDIRI DENGAN HARGA RM 30 RIAL! AMBO SALE SAPA 80%...TAPI AMBIK SENDIRI..TOK LARAT NAK POS, TOO HEAVY!!!

Tak tahu nak describe macam mana...set ni adalah besar...kayu, buah-buahnya berat- iron/metal (besi), lepas tu padded kat bawah...diukir dalam bentuk2 kepahlawanan socrates...dibeli masa melawat di itali...

Set ini sudah digunakan dan bukan baru..guna disini bukan untuk bermain tetapi didisplay dalam kabinet dan disimpan dalam stor, so tak macam baru lah, tetapi condition amat baik...lihatlah gambar, tetapi oleh kerana ambo dah ado set baru yang lebih cantik bagi ambo rasakan ambo nok jual dan let go yang ni sebab takde ruang nak simpan...

Semuanya dalam keadaan baik, kecuali satu "pawn" hitam patah kepala (lihat gambar) tetapi telah silekatkan dengan superglue, namun tak sekemas asal...dan anda masih boleh gamkan sendiri atau ask someone to pateri...so I cannot ask more...lihat gambar…

KORCHNOI'S 400 BEST GAMES

Image
Any Korchnoi's fan want this book for only RM50 ? If you need me to send via post, then add RM7 for (Sampul surat pos laju)...contact me!

easy notation


book in good condition although is used and first published is 1978!!!

I received this picture...

Image
wah..thank you to photographer who email to me..nice picture..sure good camera....I bet digital SLR! This picture was taken yesterday (Giant Kulai Tourney)..