MAKSAK 2014 - Gangsa pun jadilah...

Habih sudah MAKSAK 2014 yang berlangsung di Terengganu...nampaknya Johor berpuas hati dengan pingat Gangsa...satu pencapaian luar biasa bagi Johor apabila tiga tahun berturut-turut dapat mengekalkan TOP 3 sejak 2012. Kalau dulu2 mungkin belasahan, tapi kali ini kami berjuang habis habisan..mungkin semangat Harimau Selatan akhir-akhir ini buat kami malu dengan harimau, lantas mengekalkan momentum kemenangan tahun demi tahun...Alhamdulillah..semuanya rezeki dari Allah...dan selalunya kita takkan berada di atas buat selama-lamanya...kami hanya Jaguh Kampung apabila berjaya mendapat Johan sebagai tuan rumah...oklah..tu baru muqaddimah....

Pah lagu mano? Ginilah, nilah keputusan keseluruhan di mana Terengganu kali ini cukup gagoh di tempat sendiri..mungkin terlebih makan keropok losong...tapi pemain-pemain otai seperti Cikgu Azmi, Prof Rahim, Hashim rasanya "solid" untuk ditewaskan, tambahan ada pulak Hishamullah ex-UKM player yang menyedapkan perencahnya....Syabas diucapkan...Naib Johan, Wilayah memang tak dapat sangkal lagi...almost setiap tahun boleh dikatakan naik podium...Tempat ke-4 iaitu Kedah rasanya tahun-tahun mendatang akan menjadi pencabar utama kepada negeri-negeri lain...Pasukan lain pun semakin mengancam..bak kata gak, tahun depan lagi susah cari makan...tapi LAWAN tetap LAWAN...berikut adalah keputusan keseluruhan untuk 14 pasukan yang bertanding.


Dari segi pencapaian individu, ambo ghaso tahun ni sangat berpuas hati, hanyo kaloh sekali dengan National Master Kamal Ariffin, hok ni tok leh dinafikan doh...muga kuat terlajok..dari awal sampai akhir takdok lube lasung nok attack..asyik keno cekik..sapa ngelah dio sacrifice pah tu tamatlah riwayat King ambo....game-game lain kiro ada hok bernasib baik sebab boleh draw bila time trouble...

Tapi nasib paling baik adalah game lawan dengan Prof Rahim...pada satu ketika dah advantage, pastu gi buat blunder, terus sakit, dengan time trouble pada satu masa hampir putus aso doh...tapi berkat kesabaran (chewah...sabar lah sangat), last2 bila masa tinggal 23 saat dapat buat Checkmate...takdok biso mano pun, dua2 time trouble, tapi kalu doh nasib gak, buleh mene jugok...so buat peminat2 hok tengok LIVE tapi tertanyo-tanyo bakpo buah kawe buleh mene, marilah kawe tunjuk game hok sebenar bagaimana kawe bernasib baik buleh checkmate tu, mugo-mugo buleh tido lena lah....


 
Pah..lagu tu lah kisohnya....ambo takdok bendo nok cerito lagi...tu jah ambo mampu sumbang untuk MAKSAK Johor, sampai satu ketika terpaksa burn tiket bas ke KL sebab demam dan puas hati dapat jugak sumbang setengah mata ketika lawan Pahang (Mohd Khair), jadi Johor dapat seri dengan Pahang, kalau Johor kalah dengan Pahang pada game yang last, rasanya skrip sudah berubah...Hingga ketemu lagi di Tahun hadapan (kalau terpilih selection lagi lah...)...Thank you buat semua Team mate yang memang havoc dari awal sampai akhir...juga saing sohabat dari Team lain...tak lupa arbiter Muhammad Bin Arshad yang telah beli tiket bas Sani Express untuk kawe ke KL walaupun akhirnya kawe terpaksa burnkan tiket tersebut untuk Last Game............apo apopun....Pasti Mene!!!!!!
 
Pasukan Catur MAKSAK Johor 2014
Sesi Penyampaian Hadiah

Johor Vs Terengganu (1.5-2.5)

Johor Vs Perak (3-1)

Johor Vs ATM (3-1)
Johor Vs Selangor (2.5-1.5)

Johor VsKedah (2.5-1.5)

PASTI GANGSA!!!!

Comments

Popular posts from this blog

KEM MALAYSIA #KITA JUARA 2017

SET KAYU GOLF UNTUK DIJUAL