2013...Apo yang menarik nok ambo ceghito...

Apo khabar semuo...sihat belako ko? Tahun ni gapo azam demo belako...azam catur lah...ado hok ambo dengar nok kurang kan main catur, ado hok semangat nok naikkan rating, ado hok nok main catur tiap-tiap bule...Azam ambo mudoh jah, kurangkan gossip dan kontroversi tahun ni....hehe

Gapo2 pun azam kito, tetapkan KPI masing-masing...mainan catur ni unik dan indah...bagus untuk minda, jumpa saing2 dalam pelbagai peringkat umur, hok besar, hok kecik buleh saing belako...tu unik nyo...

Hujung tahun 2012, ambo sempatlah main kejohanan catur UTM Fide Rated...tapi kerompes la...kuat2 belako puok2 ni...sapa ado hok nok menang sebutir game pun payoh...ado hok draw belako pun ado...tok kuat tok debek la kalu draw belako gak...Johan siri pertama ni jatuh kepada Leong Mun Wan...kuat ni...make pun kuat ambo tengok....Tahniah Leong...

Ok stop dulu..kejap jah ni, tok se wi napok blog jjadi tukun tiruan...lamo sangat tok update..

Leong Mun Wan menerima hadiah berupa piala dan wang tunai.

Kalu sapo2 nok kelih blog UTM Fide Rated 2012 gak, nok kelih game2 ko, suasano ko, croh tabel, belako2 gak...acu klik kat bowoh ni la....


Oh sebelum lupo, ado so lagi nok royat...November lepas tertubuhnya satu syarikat kecil-kecilan (kecik sungguh ni...tak dok pitih lagi) yang dinamakan "New Castle Chess Solution"....syarikat ini hasil initiatif anok jati Kelantan di Koto Bharu, gabungan bekas player MSSD Kota Bharu dengan cikgu2nya...ambo ni menumpang jah, mugo ambo ikut Mat Yo duk Jjohor tu gak...tok leh nok aktif sangat, tapi ambo akan bui sokongan 300% setakat ambo mampu......fokus utama untuk pembangunan catur khususnya di daerah Kota Bharu...lawati web ini deh :



Gapo lagi ehh...oh last sekali, jange lupo, Persatuan Catur Kelantan akan mengadakan kejohanan Catur Terbuka pada 9 dan 10 Februari 2013 bertempat di Politeknik Kota Bharu. Kejohanan ini adalah National Rated event...Pakat2 mari belako lah deh...official iklan ado kat sini :



Pah beransur dulu la deh...info bahaso kelate hari ini...3 dalam 1 :

Geghe - sebut mmolek.....

kalu sebut denge mmolek buleh bui sapa tiga maksud : Geran (geran tanah), Meja (hok ore wat duduk) dan juga Marah (Geram)...

Assalamualaikum......................

Comments

Popular posts from this blog

SET KAYU GOLF UNTUK DIJUAL

KEM MALAYSIA #KITA JUARA 2017