Projek Alternatif to expensive DGT (part 2)


sekarang sudah boleh recognize buah...dan bila main sudah boleh display..maknanya papan ni kalau setakat nak project game boleh sangat..

masalah lain : too sensitive, kalau silap petak, tak dpt recognize especially bila programme nak write kat skrin, interactive dengan jam digital takde lagi...tapi jam kat skrin memang boleh jalan as long as player tekan the button, once they move, maknanya jam real satu, jam untuk computer satu...penat lagu tuh, nanti delay....takpe slow2 la, projek ilmiah jer pun, bukan nak cari untung...buatan malaysia...hehe

thanks rizal suruh patenkan dulu..ya dalam proses tapi biasalah di malaysia ni semua proses lambat....

to PCNK, nak masuk kedai lambat lagi ni...3 years project ni...sabar2 kena lulus sirim dulu..hehe

cadangan dialu-alukan dan komen2 membina, cadangan bernas akan diambilkira, kalau sesapa tahu ada yang dah cuba nak create chess set alternatif to DGT ni inform ke ambo, kito kongsi ilmu...

Comments

  1. Kawe nok tempah sebutir,hajat nak beli dgt e board x tercapai lagi.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

SET KAYU GOLF UNTUK DIJUAL

KEM MALAYSIA #KITA JUARA 2017