Hoh tu dio..favourite list ambo masih lagi mata penuh

Hoh..lepah 3 pusinge, napok gayonyo nik farouqi masih lagi mendahului senarai pencabar KC 2011....KC for kelate closed, teringat pulok ko KC-Kudo Catur...mapuh lamo doh kudo tu bekalih...

Hari ni persaingan sudah semestinya bertambah sengit...di meja pertama, pertembungan nik f dengan ariez semestinya pertembungan yang menarik...berbekalkan buku2 catur hok ambo jual (haha, ariez de beli 3 4 butir nge ambo...) ambo ghaso, ariez akan memberi tentangan sengit..kalu ariez mene nge nik, ambo nok hadiah sebutir buku catur free kat dio sebagai tando sokongan customer ambo (ariez, mene tuntut hadioh nge ambo.....kalu kaloh, study lagi...:))


Sekali lagi hari ni, ambo tidak sabar untuk melihat teori dari Syed Azizi kito, ambo pasti, beliau akan membuat kejutan lagi kali ini..tapi dio kena lepah dulu denge Cikgu Sahadi...Cikgu Sahadi pun bukan calang2...silap gayo putus tekok dinasour..ghama oghe tanyo ambo bakpo gak dinasour tuh...haha, sebab tu ambo suruh join national closed..pengalaman2 seperti dinasour tekok panje hanyo special edition jah...tu tok masuk kotok kale...berlakon wat ssilap, tapi ssilap sungguh, how to make opponent cry...how to teach nik farouqi bahaso kelate...dan banyok lagi..sapa lo ni ambo ingat...

Huh...sedapnyo kalu ambo buleh join...menang tok peting sangat, tapi bbabak....buleh ambik gambar, buleh merakam dale blog ambo, buleh jupo saing2, buleh cari geng barbat baru...tapi lo ni badbishop jadi wakil doh...tapi kalu ado mayday nge marzuki, habih nyo ppepah set2 bwah 12 tahun ghasonyo....mengapa ambo tok join, sebenarnya ambo meme nok join, hari selasa, ambo putuh angin nok kelik, berito sana sini mengatakan banjir di segamat dan kota tinggi makin teruk...tengok dale berito, napok gayo seghupo tok leh lalu..org ramai bersesak-sesak...lainlah kalu ambo ado keto kebal, buleh lalu la bekalih, tapi gak naik keto kebal 3 hari 3 malam baghu sapa...tamboh pulok, beban kerjo ambo semakin bertambah, tapi hok tu buleh ejah lagi, hok banjir ni susoh...balo bekalih main politik kotor kat Tenang...maso piliharayo pun banjir...pelik sungguh kali ni..

Ke"Tenang"an pemimpin mengharungi banjir sekat poho tuh..hok ambo dok kelih sesetngoh pemimpin kalu bantuan banjir pun sekat betis jarang2..setiap kali banjir tahu nok senduk bubuh nasik ke rakyat jo (acu google, belambok gambar pemimpin kito senduk nasi kat kawasan ado banjir..pah keno tunjuk dale TV molek2, bukti...setakat senduk nasi, rakyat biaso pun panda...suruh budok kecik pun gheti....gi naik denge "jeep" khas...sumber gambar (mek google)


Jadi, denge semangatnyo, ambo pun gi cari tiket bah...fuhh..habis belako, hok nok maghi sini balik paling awal pun selasa malam...pah tokke nok ambik cuti lagi, dohlah ambik cuti straight CNY ni...tanyo air asia, pun habis, ada MAS jer.. tapi gak total cost 1400 ++ pergi balik...mmm..mmapuh keghah la nok naik MAS...1400 baik ambo sipe wat main national closed (mayday mu nok barbat ke dok???)....

Jadi ambo menanti keputuse KC dengan penuh debaran sahajo la kot internet ni...keputusan penuh buleh dilihat disini.....KEPUTUSAN KELANTAN CLOSE 2011

Comments

Popular posts from this blog

SET KAYU GOLF UNTUK DIJUAL

KEM MALAYSIA #KITA JUARA 2017