How to beat Leong with black...

Haha..bunyi tajuk pun seghupo tajuk buku doh, entry kali ini sebagai memenuhi pertanyaan kawan2 yang seakan2 tidak percaya bagaimano ambo buleh mene di pusingan ke-3 denge first seeded leong...tengok ko kekuatan, ambo ni seghupo semut kecik jah duk nnusuk bowoh kaki gajoh...pah puah la ambo explain ke saing2, tapi gak pakat suruh mmasuk blog..jadi ambo masuk blog jugoklah..nok harap ko maydaybbc masuk game dio dale blog payoh doh, jadi tgk sini la...

[Event "Giant Kulai"]
[Date "31/10/2010"]
[Round "3"]
[White "Leong Mun Wan"]
[Black "Naserov"]
[Result "0-1"]

1.e4 e5 2.Nf3 Nc6 3.Bc4 Bc5 4.c3 {di sini, leong bagi tau ambo, "ini opening minggu lepas saya baru ajar budak saya maaa"...ambo pun cuak selalu, tapi sebab nak tenangkan hati ambo, ambo royak ko marzuki hok duk mejo no.2 lawan kamaluddin, ambo pun baru belajar dengan marzuki (coach jag) duo tigo hari lepas jah...}


Nf6 5.d4 exd4 6.cxd4 Bb4+ 7.Nc3 Bxc3+ 8.bxc3 Nxe4 9.Ba3 d5 10.Bb3 Nxc3 {sapa
sini ambo bengong doh sebenarnyo..sebab nok castling tokleh, bishop tok tubek lagi, napok budok free ambik je laaa...}


11.Qd3 Ne4 12.O-O Be6 13.Rac1 Qf6 14.Rfe1 a6 15.Ne5 {sini ambo pikir lamo sikit, main nge leong kalu buoh free (f2) dio bui lagi payoh la sikit nok cayo (lainlah kalu main nge wan mayday ko, badbishop ko, marzuki ko...haha, jange barbats weiii)...}


Qxf2+ 16.Kh1 Nxe5 17.dxe5 Qxe1+ {dio pun mikir lamo jugok...dekat 5 minit lebih, pah terus hulur tange gentlemen resign...ho la ambo pun takut jugok, kalu nyo main lagi pun bukan senang2 nok mene...mugo ambo taraf player bowoh pokok (kedai kopi pak atim jahhhh....)}


Game replayer : Opening ni namo Guicco Piano Greco's Attack ruponyo (ado dale buku jugak dih)...ambo pun tok tahu, piano pun ambo tok pernah main...



mungkin jugok sebab leong pakai baju passpawn lekat badi seghupo ambo di UTM tigo minggu lepah...haha, just joking....

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

SET KAYU GOLF UNTUK DIJUAL

KEM MALAYSIA #KITA JUARA 2017