Gambar 1st Round Olympiad Malaysia Team..

Sekitar gambar2 set2 Malaysia di Olympiad..sumber gambar dari website rasmi dio la..tok payohlah ambo nok cerito lebih pasal source gambar ni...ni jah hok ambo jjupo, kalu sapo2 jupo lagi bubuh..kito pakat ghaso kehangatan pemain Malaysia di sana...



kelihatan GM Adam menggaru kepalo kerano dio terlupo IM Mas sebenarnya dah taraf GM jugok...


Ni NWM Nurul Huda kalu ambo tok silap la...keno bowok air oren seghupo carlsen napok ganah sikit...


Hok ni mulo2 ambo ingat Yeoh Li Tian, tapi sah lah bukan dio...tapi gak kalu Malaysia bowok Yeoh Li Tian pun rasanyo takdok orang protes sangat la sebab Yeoh Li Tian dah kalahkan GM Ziaur Rahman (Bangladesh first ranking tuh!!)...silap2 buleh buat upset...

setakat ni pemilihan pemain wakil Malaysia masih lagi takdok sapo buleh beritahu cerita sebenar...MCF punya website/blog sendiri pun berdiam diri, liputan Olympiad pun takdok...hanyo blogger2 biaso sahajo membuat liputan...sedihlah jugok tengok senario chess di Malaysia ni....dulu masih lagi kito ingat terpampang di dada akhbar bahawa Kementerian Belia Sukan nak bantu sukan catur di Malaysia...alih-alih kejohanan dunia sebegini pun tak dapat liputan meluas....sedih2..

adakah ini yang team yang terbaik di Malaysia setakat hari ini???

another TWO best candidate ambo raso untuk wakil Malaysia adalah FM Nicholas dan Ronnie Lim melihat kepada prestasi di Malaysia open baru-baru ini....(juga IM Yee Weng last choice) adakah mereka tak nampak? adakah kerjaya sebagai Doktor membataskan mereka untuk bersama2??? Kalau arahan dari MCF dan sokongan dari Kementerian Belia dan sukan masakan mereka tak dapat pelepasan???atau mungkin juga mereka ada masalah peribadi?? atau adakah pemergian pasukan Malaysia tanggungan sendiri??tolonglah jawab sikit....supaya di shoutbox2 tidak lagi ramai pertikaikan pemilihan skuad Malaysia ini...ini tidak berdiam diri dan buat2 bodoh....peminat catur di Malaysia ni bukannya kayu....

Lepas ni kalau Malaysia kalah tak payahlah sibuk nak buat post moterm pulak, dah sah-sah dah this is not the best team abad ini...pilihlah pemain yang mempunyai prestasi semasa yang baik...badminton pun akan pilih prestasi semasa pemain, mana pulak nak ambik pemain-pemain seperti Rashid Sidek, Misbun Sidek pi wakil Malaysia lagi walaupun pernah menggegar suatu ketika dahulu...pikirlah logik sikit..

bahagian women nak komen pun memang kita lihat turun naik prestasi Malaysia..tetapi masih merindui kehadiran Siti Zulaikha (walaupun dah lama tak main) untuk memperkuatkan jentera...cuma masih tertanya2 siapa itu En Megat?? co-sponsor?? sedara mara??dalam list comittee MCF pun tak nampak juga..nok lah kenal sikit kalu betul org paling penting dalam pembangunan catur di Malaysia...kalu artis pun oghe nok kenal belako kalu tubek artis muko baru..

cuba Piala Thomas Malaysia hantar pemain tak ternama, mampus kena kutuk 80 hari 80 malam...

Siapa harus dipersalahkan??MCF tak buat kerja? MCF tak dibayar gaji?? atau sukan catur hanya picisan di mata Kementerian Belia dan Sukan berbanding sukan2 lain??

Mesti ado hok melenting..tapi lagu tulah, bilo kito bagitau semuo tok sse dengar, pah tu sibuk pulok kadang2 tu suruh yang memberi komen pegang jawatan..hok peliknyo jawatan tu orang dah bagi amanah ke demo2 belako...selagi jawatan di tangan demo, amanah harus dipikul, keterlusan harus di titikberatkan..tugas mesti dilaksanakan.....hok tu yang penting, kalau tak leh buat atau tak leh laksanakan, explainlah sikit, ceritolah sikit masalah kenapa..barulah telus....

Comments

Popular posts from this blog

KEM MALAYSIA #KITA JUARA 2017

SET KAYU GOLF UNTUK DIJUAL