Selamat Jale Facebook.....

Semale, sejajar denge penyerange Israel ke atah Gaza Aid, ambo terus tutup facebook ambo..pelik, ambo tok jupo pun button delete..yang ada hanya deactivate..bermakna, masih diberi pelue untuk 'reactivate'..

Ado saing2 bui nasihat ko ambo jange la delete sebab nanti susah nak contact balik...pah banyok lagi produk internet israel lain hok kito guno seperti fotopages, blogspot (hok ni ambo tok tahu), wordpress (pun ambo tok tahu)...dsb...katonya kito guna sebagai manfaat...

Pah zame2 dulu maso takdok facebook, teruk sangat ke ukhuwah kito saing2 wei??hok buat teruk bilo demo tok ingat ko kito..hok mano saing2 ingat ko kito tak dok masalah pun..

Ginilah..hok mana nok berfacebook teruske sahaja...ambil faedah darinyo, toksohlah duk motivate ambo lagi..ambo habis pikir doh...ambo consult nge pakar2...pah ambo buke nok ajok demo2 semua turut serta ambo sebab demo ado palo otok masing2...buleh pikir belako...

Jadi saing2 hok nok caghi ambo, kot blog ni pun buleh..


Pah ado pulok hok tanya ambo sejauh mano ambo nok boikot israel ni...banyok produk kito guno haghi2....meme la tok mampu...nok gi berperang pun ambo pikir 100 kali, setakat bowok bishop nge knight, demo tu ado mortar,mesin gun...sapa2 keno tembok selalu...so ambo try la sikit2...hok mano buleh ambo try...

malah nok kato gapo doh..kalu sapo tahu mace mana nak delete akaun facebook tolong share, setakat ni ambo hanyo deactive, tapi dio kata maklumat ambo tok hilang, ambo masih diberi pelue rectivate...pelik bin ajaib dio sipe wat gapo lagi data2 tuh...

semale dok google banyok jugok sebelum decide nok delete ni, ambo share la deh..demo nok kato ambo bodo ko, ambo tok cerdik quit facebook ko, ambo mikir tok panje ko, ikut lah...tok soh doh nok motivasi kawe lagi lah..ambo putuh angin senghoti nge nate facebook israel ni...

antara mek google dapat jumpo (banyok lagi sebenarnyo):

Israel 'using Facebook to recruit Gaza collaborators'


Israel uses Facebook to spy on Arabs & Muslims


Facebook Group Created Supporting Israel Defense Forces Action Against Gaza Terrorism


Pah...bodonyo ambo dih....takpolah, kade2 ambo termenung, baca pasal facebook banyok doh, baco pasal kekejame israel banyok doh, tapi gapo ambo buat..nok gi berperang ambo tok layok rasanyo...pah kito selalu duk berdoa supaya Allah selamatkan Palestin, pado maso samo, kito duk sokong jugok produk nate israel ni...kito duk buat bendo2 hare jugok, duk tiru gayo yahudi, hibure sano sini, anok2 muda tok tahu batah2 pergaule, makbulkah doa2 kita??? Ikut teori susoh la, tapi hanya Dia yang Maha Mengetahui dan Maha Pengampun...

Gapo ambo ngepek pagi2 buto ni...sebabnyo pagi ni ambo tok bukok lagi facebook, mako banyoklah maso sikit menulis blog ni....

Comments

Popular posts from this blog

SET KAYU GOLF UNTUK DIJUAL

KEM MALAYSIA #KITA JUARA 2017