Round 8 dan Round 9 - habih doh ambo key-in

Round 8 nge round 9, ngelah doh ni...akhirnyo cukuplah 9 game ambo berjayo key-in sipe dale blog, pah ni ambo buleh tohok la kertas score sheet ambo hok tak dok ghupo doh...cumo kalu kertah score sheet tu dibuat khas atah namo 'National Championship 2010', ambo sipe ghasonyo..sepatutnyo kalu kejohane gini, penganjur buleh buat pitih seperti jual board ado tulis 'National Championship 2010' ko, buat baju ko dan sebagainyo, tapi sebab tahun ni first time, kiro semuo segi ambo ghaso puah hati doh...tahun depe, kekalkan tempat sebegini, baghu ghama oghe maghi...set2 kito tak dok pitih mano nok main tengoh2 Kola Lumpur tu...spend banyok, hadioh pun tok leh cover balik silap2 (kalu mene la, kalu kaloh gak, ssajo la)...jadi, ambo nok wi kredit lah kepado penganjur kejohane tahun ni, hostel pulok menyediokan tempat tengok TV untuk tengok World cup...kiro ganah lah tu...oklah ambo tok se bbo be doh, haghi ni genap seminggu ambo dok buat benda ni nok sipe dale blog untuk simpane pribadi....

Round 8
Putih : AMBO
Hitam : Mohd Amin Mohd Noor

1.c4 {ambo ghaso terpengaruh denge Marzuki Yaacob doh ni, sebab selalu duk main bbabak nge dio} Nf6 2.Nc3 e6 3.Nf3 b6 4.g3 Bb7 5.Bg2 Be7 6.O-O O-O 7.d4 d6 8.Re1 Nbd7 9.e4 e5 10.b3 c5 11.dxe5 dxe5 12.Bb2 a6 13.Qc2 Qc7 14.Nd5


Nxd5 15.exd5 f6 16.Rad1 Bd6 17.Nh4 g5 18.Nf5 Rfe8 19.h4 gxh4 20.Re4 Kh8 21.Rxh4 Nf8 22.Be4 Bc8 23.Nxd6 Qxd6 24.Bxh7 Kg7 25.Kg2 Re7 26.Rdh1 Kf7 27.Bg6+ Nxg6 28.Rh7+ Ke8 29.Qxg6+ Kd8 30.Rxe7 {hitam resign sebab tok leh nok cover cek mek atau mapuh queen lepah tu...} 1-0






Round 9 lawe Abdullah Che Hasse...ambo ni sebenarnyo tok ghajin mene nge Dollah ni, dio pun aktif main chess, tapi maso main, ambo lebih so kudo doh, tapi sebab ambo tok beghapo nok panda main nge oghe panda ni, jadi kaloh jugok, Dollah kato dio ssilap, dio ingat dio buleh ambik balik kudo ambo kat a5, tapi sapa ssudoh tok leh, ambo pulok, ingat nok main hold rileks2 jah, tapi tok de bernafas nyo seghe ko dio...ambo main pasif terlajok, may be main nge oghe kuat, jadi gitu la..takpolah, maghilah ambo berkongsi ketidok bisoon ambo kaloh game round ke 9 ni...ambo ingat2 lupo jah, score sheet dio hacur lebur bini basuk seluar dale mesin basuh...

nanti dulu...nok gi wat susu Anis, susu campo milo...sambung pah ni...

Round 9
Putih : Abdullah Che Hassan
Hitam : Naserov

1.e4 e5 2.Nf3 Nc6 3.Bc4 Bc5 4.b4 Bxb4 5.c3 Be7 6.d4 Na5 7.Bxf7+ Kxf7 8.Nxe5+ Kf8 9.Qh5 Qe8 10.Qf5+ Nf6 11.Nf3 d5 {lepah main, dollah kato meme sini dio tok napok buleh tolak d5..jadi kuca lana habih..}



12.Qf4 dxe4 13.Ne5 c5 14.Nd2 Kg8 15.Bb2 cxd4 16.cxd4 Qh5 17.Nxe4 Qf5 18.Nxf6+ Bxf6 19.Qe3 Nc6 20.O-O Bxe5 21.dxe5 Be6 22.h3 h6 {dollah kato patut main h5 lepah tu naik Rh6, Rg6, dio kato payoh doh dio nok mene, ambo ni pulok ingat dale palo nok pelago jah, tu get ready Qg5, sekali nyo tolok f4 terus kuca bagha habih..nasib bade} 23.g4


Qg5 24.f4 Qe7 25.f5 Bc4 26.Rf2 Kh7 27.f6 gxf6 28.Rxf6 Kg8 29.e6 Rh7 30.Rd1 Rd8 31.Rg6+ Kf8 32.Rf1+ Ke8 {aii...ghaso seghupo tok keno ambo key-in ni, sebab last2 bishop ambo dok kat a2, rook ambo keno make ko bishop dio kat h8...takpolah, tapi lebih kughe gini la, ambo tok de buat tubek langsung duo ekor rook nge kudo ambo kudo padi...moral of the story..Dollah meme ganah, ambo meme debek!, Kalu dollah buleh betulkan move sebenar lah2 ni molek jugok....} 1-0




Tamatlah episode ambo key-in game ambo..lepah ni ambo update go lain lah pulok.......ambo bui ko set2 lain bbabak la pulok..

Comments

Popular posts from this blog

KEM MALAYSIA #KITA JUARA 2017

SET KAYU GOLF UNTUK DIJUAL