Pemilihe set kelate ke National Closed 2010

Huh..ambo raso ni ganah...baru la sek2 pemain catur kelate raso seghupo di hargai.. Terlebih dahulu biar ambo ucap terimo kasih pado usoho murni tubuhkan PNCK..sebenarnyo bilo ado persatue baghulah anok2 kito hok nok main catur terbelo nasibnyo...dengar kaba 14-15 mei 2010 ni selekson nok dibuat...tengok sini..PNCK....kalu bola RED WARRIORS, ambo raso kalu catur kito bubuh RED KNIGHTS...haha..ngapung ja ni.

Pah, tengok ko syarat2 dio tu, ambo meme layok nok join, ambo anok kelate jak 33 tahun tahun dulu..cumo cari rezeki kat johor jah...kebetule 13 hb ambo ado kijo kat kelate, pah ambo raso molek benar nih..buleh join kot..

Tapi pagi2 ni buke ambo nok cerito pasal ambo..pasal hebat ko ambo...kalu cerito ambo hebat tu namo dio riok dan takabbur...bukenyo ambo hebat sangat pong..so jauhi sifat2 lagu tu pado saing2 ambo..

Tengok ko gayo, maghilah kito imbas semulo beberapa pemain kelate hok di jangko mene 'kalu tughun la', kalu tok tughun lain ceghito...ambo ni buke nok jadi ahli nujum..ambo ble'be pagi2 buto ni pun suko2 jah...jange ado hok ambik serious sangat gak...ambo seghabut peghut selalu la...

Di kelate, kalu kito nok kato 'Kelate Edol' dale catur ni tentunya IM Mas Hafizul...dio ni taraf2 GM doh...GM pun nyo timbuk main2 jah (timbuk maso main catur, buke gocoh..)...tapi rasonya dio tok main kot sebab rasonyo tok layak, biso terlajok...dulu2 masa dio jah limo, nyo gi skoloh ambo buat simul, terkejut sebab dio mene belako..pok pok ambo maso tu keno buat lauk jah ko budok jah 5..tapi ruponyo dio meme power sapa lo ni...

Lo ni hok dulu2 maso budok sekoloh duk main sparing nge dio adolah Haq... Baru-baru ni dio timbuk IM nge FM...huh..kelah2...buke cale2 oghe buleh mene nge IM dan FM..dio ni rasonya baru wat comeback dale catur..so ambo nok ucap syabas dan tahniah..mogo2 usaha murninyo buat comeback sapo tahu buleh dapat title jugok lepah ni..ado sesetengok blog bui dio gelaran 'incrediba haq' sebab kuat terlajok belasoh IM...hehe, haq, demo jange maghoh deh..demo meme kelah...ajok la maliki main catur balik..dio pun kuat jugok dulu2...

tu je la dulu..banyok lagi ambo nok tulih tapi gak kol 9 ado meeting pulok...episode seterusnyo ambok nok perkenal beberapa lagi pemain kelate lain hok ambo raso buleh menggegar pemilihe nanti....

(sumber gambar adolah dari mek googel...ambo tok de la nok buat source proper, kalu sapo kecik hati ambo ambil gambar dio gak, ghoyat la, toksoh dok babak sangat...)


IM Mas Hafizul Helmi....'Kelantan Edol' dale catur...



Abdul Haq (FIDE rated)....buat kam bek...mogo2 kam beknye tok sio2..go go!

Comments

Popular posts from this blog

SET KAYU GOLF UNTUK DIJUAL

Round 1 @ Asian Amateur

KEM MALAYSIA #KITA JUARA 2017