MCF masih pakai blogspot untuk Federation? Negara lain dah maju kedepan....

Saya tertarik melihat blog rasmi kejohanan Asian Age Group di sini :

http://14thaseanagegroupchess.com/

Di kalangan semua federation, Malaysia jauh ketinggalan...masih menggunakan blogspot, yang saya rasa boleh memalukan imej malaysis sendiri...Blogspot bukanlah laman yang profesional, walaupun boleh memaparkan berita dsb, tetapi blogspot lebih kepada blog individu atau bukan website rasmi...dah namanya pun blog...

Moga-moga ambillah iktibar...kami peminat catur di Malaysia inginkan satu perubahan...biarlah catur hanya sukan picisan di mata sesetangah orang, tapi martabatkan lah imej catur di Malaysia...

Chess federation :

Asia - http://www.asianchess.com/
China - http://chess.sport.org.cn/
Hong Kong - http://www.hkchess.org/
Indonesia - http://www.inachess.com/
Korea - http://www.kchess.or.kr/
Philiphines - http://www.ncf-phil.org/
Singapore - www.singaporechess.org.sg
Thailand - www.thailandchess.or.th
Vietnam - http://vietnamchess.vn/

dan MALAYSIA - http://malaysianchessfederation.blogspot.com/

So fikir-fikirkanlah...di mana standard catur Malaysia sekarang....negara asean lain jauh maju ke depan...

Yang ni apa kes pulak??? Round 6 Leading....Round 7 tersembam ke tangga paling bawah? dengar kata disqualified (tapi saya tak pasti)....napa sampai macam tu sekali? tak buat homework ke masa nak hantar player??? Sedih jugak macam ni...MCF kena muhasabah ni supaya tak berlaku lagi kes macam ni....




Comments

  1. SM juga pakai blog bernayar...www.stonemaster.info

    ReplyDelete
  2. dah dua.

    http://sicilian-najdorf.blogspot.com/2013/09/mcf-official-website.html

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

SET KAYU GOLF UNTUK DIJUAL

KEM MALAYSIA #KITA JUARA 2017